Comfortstall

Als paardenliefhebber weet je dat het welzijn van je paard van het grootste belang is. Een essentieel aspect van het comfort van je paard is de keuze voor de juiste vloeren en wanden in hun leefomgeving. De ComfortStall van Orthostall is een toonaangevend product dat wereldwijd gewaardeerd wordt door klinieken, dierentuinen en topsporters en fokkers.

Enig resultaat

|
Sorteer op:
Producten per pagina:

Waarom kiezen voor ComfortStall?

ComfortStall is een orthopedische systeemvloer die synoniem geworden met een innovatieve, hoogwaardige stalvloer die het welzijn van paarden verbeterd. Deze Orthostall is ontworpen met het oog op duurzaamheid, comfort en gezondheid. Dit type vloer biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele vloer:

  • Schokabsorptie: Onze vloeren verminderen de impact op de gewrichten van je paard, wat resulteert in minder stress en blessures.
  • Antislip: Het oppervlak van ComfortStall vloeren zorgt voor een uitstekende grip, zelfs bij nat weer, waardoor het risico op uitglijden wordt verminderd.
  • Hygiëne: Onze naadloze vloeren voorkomen ophoping van vuil en vocht, wat zorgt voor een gemakkelijke reiniging en minimaliseert de verspreiding van ziektekiemen.
  • Comfort: Paarden voelen zich comfortabeler en rustiger op ComfortStall vloeren, wat hun algemene welzijn bevorderd.
  • Besparing en efficiëntie: Met ComfortStall kun je de instrooikosten  verlagen en de efficiëntie in de stal verhogen.
  • Isolatie: deze vloeren bieden uitstekende isolatie tegen koude en vocht, waardoor je paard altijd in een aangename omgeving verkeert.

Ontdek ComfortStall

Comfortstall by Orthostall is de enige stalvloer die de veerkracht van een bosachtige omgeving simuleert. Paarden die op een Ortho-vloer staan rusten langer en profiteren van een betere doorbloeding en hebben een betere luchtkwaliteit in de stal. Daarnaast bespaar je ook nog eens aanzienlijk op de kosten van de bodembedekking.

Waarom kiezen voor een comfortstall afwerking?

De 10 belangrijkste voordelen van ComfortStall zijn:
1) Verbeterde gezondheid van de gewrichten. De therapeutische eigenschappen van het vlakke oppervlak, dat terugveert bij elke stap, zorgt voor een verbeterde mobiliteit, flexibiliteit en hoefkwaliteit door een betere ondersteuning van de gewrichten, pezen en ligamenten.
2) Verbeterde gezondheid van de luchtwegen. De kwaliteit van de stallucht wordt aanzienlijk verbeterd dankzij de verzegelde, ondoordringbare en uit één stuk vervaardigde TopCover, die de vorming van ureum, bacteriën en het schadelijke gas ammoniak voorkomt.
3) Voorkomt letsel aan het spronggewricht veroorzaakt door de vloerafwerking. Dankzij het antislip en slijtvaste oppervlak kunnen paarden opstaan zonder uit te glijden. Bij het opstaan zakken de hoeven van het paard in de beklede vloer en vinden ze steun.
4) Verbeterde regeneratie. Paarden die op ComfortStall® vloeren liggen, slapen vaak urenlang, waardoor ze in de belangrijke REM-slaapfases kunnen komen. Dit komt de over-all prestaties ten goede.
5) Verlichting voor paarden die last hebben van pijnlijke ledematen of hoefbevangenheid. De gepolsterde bodem zorgt voor een comfortabele en ondersteunende demping,wat het paard aanmoedigt om te gaan liggen.
6) Vermindert de behoefte aan stalbandages.
De elasticiteit van de bodem masseert de straal van de hoef en stimuleert de bloedsomloop.
7) De vloer biedt ondersteuning in de heupen, schouders en vetlok als het paard gaat liggen en opstaat.
8) ComfortStall® beschermt tegen de kou en het vocht die afkomstig zijn van betonnen en natuurlijke vloeren.
9) ComfortStall® vermindert de behoefte aan bodembedekking aanzienlijk. Papier, houtkrullen, houtpellets of ander strooisel  is alleen nodig om de mest en urine te absorberen. Hierdoor is de stal minder stoffig en het stalklimaat beter voor de luchtwegen van het paard
10) Minder stalbedekking staat gelijk aan minder tijd kwijt aan het schoonmaken van de stallen en geen extra onderhoud. Dit alles leidt tot een aanzienlijke verlaging van de kosten. Een investering in Ortho-stall kan zichzelf meestal in minder dan een jaar terugbetalen.
jaar.
* De gemiddelde besparing op stalbedekking is 75%.

 

. Naast Comfortstall kun je op onze website ook terecht voor Horsefloor gietvloeren, rubberen vloeren en PVC vloeren.

Investeer in het comfort en de gezondheid van je paarden met ComfortStall. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en advies. Een Orthopedische vloer is altijd maatwerk. De Topcover wordt voor jouw situatie op maat gemaakt. Onze adviseurs vertellen er graag meer over. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je paarden de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen.