DRINKING POST Automatische drinkpaal 213 cm

Artikelnummer: 7UDP

Producteenheid: per stuk625,00 excl. BTW

756,25 incl. BTW

Categorie:

Vorst- en algenvrije drinkpaal voor paarden bij Horsefriend Products. Wordt geleverd met een standaard klep en alle benodigde onderdelen voor montage. De drinkpaal is geschikt voor maximaal 20 paarden per drinkpaal. Levert 10,5 liter per minuut bij een druk van ongeveer 2 bar. Onze Ultimate Edition drinkpaal wordt geleverd met een garantie van 5 jaar op de gehele drinkpaal.

De 7′-drinkpaal (213 cm) is geschikt voor een vorstdiepte van 48-100 cm.

Water is absoluut essentieel voor het welzijn van paarden en andere dieren. Daarom zou het altijd prioriteit moeten hebben om uw dieren het hele jaar door vers en schoon water ter beschikking te stellen om de waterinname te bevorderen. De automatische drinkpaal biedt unieke voordelen voor vorstvrije boerderijwaterkranen en wordt beschouwd als een van de beste automatische drinkbakken voor paarden. Maar het is ook geschikt voor andere dieren zoals schapen, geiten, lama’s en zelfs honden!

Voordelen van vorstvrije, automatische drinkpaal:

– Geen stilstaand water

Als u ooit op een boerderij bent geweest die reguliere drinkbakken gebruikt, heeft u waarschijnlijk gezien dat deze elke dag vervuild zijn met allerlei dingen – vogeluitwerpselen, algen en soms zelfs dode dieren. Stilstaand water is niet alleen ongezond (en potentieel giftig – blauwalgen), maar schrikt ook af van drinken.

Met de automatische Ultimate drinkpaal is stilstaand water nooit een probleem, want het bestaat namelijk niet wanneer de paardendrinkpaal niet in gebruik is.

– Geen elektriciteit

Elk soort container die is uitgerust met verwarming om het ijsvrij te houden tijdens de koudere maanden brengt een zeker risico met zich mee, want paarden zijn nu eenmaal paarden. De automatische drinkpaal is een geweldig alternatief voor deze potentieel gevaarlijke optie.

Elektrische drinkbakken en elektrische verwarmingen gaan gepaard met constante waterkosten. Vorstvrije drinkbakken betekenen redelijke elektriciteitsrekeningen, toegang tot water tijdens stroomstoringen en geen gevaar voor elektrische schokken of brand.

Andere voordelen:
– Geschikt voor zowel binnen als buiten
– Zeer eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden – slechts drie bewegende onderdelen
– Waterbak, peddel en filter zijn gemakkelijk schoon te maken
– Constant koel, vers water bij 10 graden Celsius
– Het duurt slechts 8-10 seconden om de bak te vullen
– Het legen duurt 35-45 seconden
– De buitenkant is gemaakt van hetzelfde materiaal als industriële afvoerleidingen
– Activeringsmechanisme met een 5 mm stalen staaf – stevige, precieze 12 mm CPVC-waterleidingen (in tegenstelling tot flexibele leidingen en slangklemmen)
– Sterke 20 cm beschermingsmof met een wanddikte van 6 mm biedt hoge weerstand tegen schade door stoten en de mogelijkheid om onder belasting toe te geven zonder te breken
– Uitsluitend bevestigingsmaterialen van roestvrij staal – het polyventielhuis is sterk en duurzaam en zorgt voor jarenlang onderhoudsvrij gebruik.

Hoe werkt de drinkpaal:

De drinkpaal is zo gebouwd en geïnstalleerd dat er geen extra warmte nodig is. Het belangrijkste onderdeel is een afsluit- en aflaatventiel dat zich onder de vorstgrens bevindt. Het dier drukt eenvoudig zijn neus tegen de peddel en de bak vult zich met water. Drinkpalen zijn beschikbaar voor runderen, schapen, geiten, lama’s, alpaca’s en honden. Wanneer het dier klaar is met drinken, stroomt het overgebleven water onder de vorstgrens weg. Installeer de drinkpaal overal waar een waterleidingdruk van 1,7-4,5 bar beschikbaar is.

Tips voor installatie:
Ideaal is 40-60 cm onder de vorstgrens

De Ultimate drinkpaal is de enige originele niet-elektrische, vorstvrije paardendrinkpaal. Al 35 jaar in de praktijk getest en bewezen, bespaart deze drinkpaal tijd en geld en voorziet uw dieren het hele jaar door van schoon, vers water.

Werkt de Drinking Post ook in uw regio?

Als de Drinking Post 40-60 cm onder de vorstgrens wordt geïnstalleerd en er voldoende drainage aan de basis aanwezig is – er staat geen water in de paal wanneer deze niet in gebruik is -, dan is er geen probleem. Een goede drainage en geen installatie bij een hoog grondwaterpeil zijn cruciaal. Wij geven je graag advies over hoe je de paal het beste kunt installeren.

Op echt koude dagen kan er zich ijs vormen, vooral als de dieren ’s nachts de drinkplaats gebruiken, maar meestal kan dit probleem worden opgelost door heet water te gieten.