Equilume Stable Light Maximale paardengezondheid door biologisch actief licht.

By Rodney vd Linge,

  Filed under: Geen categorie
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Equilume Stable Light Maximale paardengezondheid door biologisch actief licht.

Equilume stal verlichting

In de moderne paardenhouderij brengen paarden vaak een aanzienlijk deel van hun dag door in de stal. Daar worden ze niet blootgesteld aan natuurlijk daglicht en worden ze ’s nachts verstoord door kunstmatige verlichting. Dit onevenwicht kan negatieve gevolgen hebben voor het bioritme van de paarden en leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder groeistoornissen, verminderde immuunreactie, gebrek aan eetlust en verminderde prestaties. Hier komen Horsefriend Products en Equilume Stable Light in beeld om de gezondheid en het welzijn van de paarden naar een hoger niveau te tillen.

De kracht van biologisch actief licht

Equilume Stable Light heeft een innovatief verlichtingssysteem ontwikkeld dat de paarden in de stal voorziet van biologisch actief licht. Dit lichtsysteem bootst de voordelen van natuurlijke omgevingsverlichting na en versterkt op natuurlijke wijze het bioritme van de paarden. De voordelen zijn talrijk en indrukwekkend:

1. Verbeterde groei en ontwikkeling van jonge dieren: Jonge paarden hebben optimale omstandigheden nodig voor hun groei en ontwikkeling. Het biologisch actieve licht bevordert deze aspecten op natuurlijke wijze.

2. Verhoging van de dagelijkse alertheid: Het lichtsysteem ondersteunt de alertheid van de paarden overdag, wat vooral voor prestatiepaarden van groot belang is.

3. Optimalisatie van het dekseizoen bij merries: Het dekseizoen kan door de toepassing van dit systeem gericht worden vervroegd om optimale omstandigheden voor de fok te creëren.

4. Voorkomen van verlengde drachttijd: Bij drachtige merries kan het systeem helpen voorkomen dat de drachttijd te lang wordt.

5. Behoud van optimale vachtconditie: Een gezonde en glanzende vacht is een indicator voor de algehele gezondheid van een paard. Het lichtsysteem helpt deze conditie te behouden.

6. Vermindering van bacteriën en schimmels in de stal: De speciale samenstelling van het licht werkt antibacterieel en antischimmel, wat de stalhygiëne verbetert.

7. Verhoogde spierreactie op beweging: Het biologisch actieve licht kan de spieren van de paarden positief beïnvloeden en hun reactie op beweging versterken.

8. Ongestoord nachtrust: Door de integratie van rood licht ’s nachts wordt de natuurlijke melatonineproductie gestimuleerd, wat leidt tot een stabiel bioritme en het gemakkelijker maken van het ’s nachts controleren en voeren van de paarden.

9. Verbeterde vruchtbaarheid bij hengsten: Het lichtsysteem optimaliseert het tijdsbestek van optimale vruchtbaarheid bij hengsten.

10. Gezondere groei van veulens: Zelfs de ontwikkeling van het veulen in de baarmoeder wordt ondersteund door het lichtsysteem, wat resulteert in een betere gezondheid en kracht van het pasgeboren veulen.

11. Kostenbesparing door verminderd energieverbruik: Het gebruik van biologisch actief licht dat lijkt op natuurlijk daglicht kan op lange termijn leiden tot een verlaging van de energiekosten.

 

Belangrijkste technologische kenmerken

Het Equilume Stable Light System biedt een aantal opmerkelijke kenmerken:* Blauw verrijkt licht bevordert activiteit, stofwisseling, alertheid en eetlust, terwijl het de groei van schadelijke bacteriën remt.
* De op- en afdimfunctie tijdens de ochtend- en avondschemering bootst de natuurlijke habitat van de paarden na.
* In tegenstelling tot conventionele gloeilampen en tl-buizen gebruikt dit systeem licht dat verrijkt is in het blauwe spectrum. Dit biologisch actieve licht lijkt het meest op natuurlijk daglicht.
* Rood licht tijdens de nacht bevordert de toename van melatonine, stabiliseert het bioritme en vergemakkelijkt het ’s nachts controleren en voeren.
* De cyclische timingfunctie verlengt het seizoen van topprestaties en kan bij fokdieren de daglengte in bepaalde seizoenen verhogen om de vruchtbaarheid te bevorderen.

In de samenwerking tussen Horsefriend en Equilume Stable Light vinden we een baanbrekende oplossing om de gezondheid en prestaties van paarden te verbeteren. Door de natuurlijke lichtcyclus na te bootsen, wordt het bioritme van de paarden in balans gebracht, wat positieve gevolgen heeft voor alle aspecten van hun gezondheid en prestaties. De toekomst van de paardenhouderij schijnt dankzij deze innovatie helderder dan ooit tevoren.

Comments are closed for this post.